1292896226-1188808364_555950-8634b2cbbdd2f9ab295b07b6a45313f7.jpeg

Z czego wynikają kłopoty ze wzwodem?



Istotnym
czynnikiem mającym wpływ na potencję jest
prawidłowe jedzenie.
Zbilansowana dieta jest w stanie poprawić nie tylko jakość potencji, ale
również płodność. Zwróćmy na początku
uwagę na to, co się dzieje w czasie
wytrysku. Jak się okazuje, dochodzi
wówczas do dosyć
istotnych ubytków selenu.
Możemy go uzupełnić spożywając
niektóre ryby, orzechy, cebulę lub
zarodki pszenicy. Inny bardzo
ważny element w naszej diecie to cynk, który odpowiada za
przyswajanie testosteronu, ten z kolei
pobudza nasze libido. W chwili
picia alkoholu czy
palenia papierosów tracimy cynk,
a łatwo go uzupełnić
jedząc potrawy strączkowe, wybrane
ryby, mięso, żółtka jaj albo
ostrygi.
Niezwykle
ważnym składnikiem jest również
arginina, stanowiąca osiemdziesiąt procent
spermy. Arginina powiększa
produkcję spermy i zwiększa żywotność plemników. Składnik ten bierze udział
również w procesie chemicznym
przemiany w tlenek azotu, co sprawia,
że naczynia krwionośne ulegają
rozkurczeniu i możliwa jest lepsza erekcja.
Argininę spotkać można w takich produktach
jak kakao, wołowina, nerkowce, niektóre ryby, orzechy, ziarna
słonecznika czy indyk.
Należy zwrócić
również uwagę na witaminy, szczególnie na witaminę E, która jest
określana witaminą płodności.
Odnajdziemy ją w warzywach liściastych, kurzych
jajach, zarodkach pszenicy oraz
razowym pieczywie. Inna witamina to
beta-karoten, która działa na
odpowiednie działanie
hormonów. Jeżeli pragniemy
unormować jego poziom warto sięgnąć
do marchewki, szpinaku, dyni czy batatów.


tekst dostepny na
stronie-



viagra cena
cialis bez recepty



Opublikowany w new